17 juni 2022
19:30

Ohtana/Pajala FF

Referat: Vitå BK - Ohtana/Pajala FF

I ett perfekt fotbollsväder på en fin naturgräsplan, lite långhårig, vinner Ohtana/Pajala på Vitå IP mot Vitå med 1-0 (0-0)
Första halvlek inleds med en Vitå-chans då David Marklund Lundin kommer igenom på vänsterkanten men Felle kommer fint ut och klarar skottet. Nån minut senare är Vitå framme på nytt med ett skott som går strax utanför. OPFF tar sedan alltmer över och dominerar spelmässigt, dock utan att skapa några målchanser. Första halvchansen kommer i den 20:e minuten när en lobb från Danne Mäki tvingar målvakten till att tippa bollen över ribban. I slutet av halvleken är Vitå nära att ta ledningen men skottet smiter just utanför Felles vänstra stolpe. Vi går till paus med resultatet 0-0 i en temposvag första runda där OPFF haft mest boll men Vitå haft dom vassare lägena.

Andra halvlek inleds med att Dennis Mäki tar sig igenom på högerkanten och prövar skruva in ett vänsterskott men tyvärr rejält utanför. I den 60:e minuten kommer OPFF fram på högerkanten, ett inlägg kommer till Dennis Mäki som bröstar bollen från straffpunkten mot mål och Adam Zingmark kan ren framför mål sätta bollen upp i nättaket till ledning 1-0. OPFF fortsätter att ha mycket boll men har svårt att få till några bättre lägen. Istället är det Vitå som kommer med en slutforcering där Felle i den 78:e minuten får sträcka ut ordentligt för att klara ett skott. Fem minuter senare är en VBK:are fri mot Felle som kastar sig fram och gör en jätteräddning på skottet. Det blir matchens sista chans och OPFF vinner med 1-0.

Sett över 90 minuter är segern något turlig där Vitå var nära en kvittering, Felles räddningar blir matchavgörande. I backlinjen går plusset till Elias Ylipää. På mittfältet var Anders Gramner den främste och offensivt går plusset till Dennis Mäki. Vitå hade en utmärkt mittback i Johan Ridbäck. På mittfältet går plusset till Viktor Hammar och offensivt plussar vi för David Marklund Lundin. Bra domarinsats av Peder Rending.
Hörnor: 1-8, Gula kort 0-0, Skott på mål: 4-2